✨Vikend odmik v Strunjanu

Povezava med ženskami in moškimi:

Grajenje zdravega razmerja, ki nas neguje”

Predavanja, energijske tehnike in meditacija

 

10. – 12. november 2023

Za koga je vikend odmik?

Za vse moške in ženske, ki se želijo potopiti vase, v razmerje, v odnose in spoznati povezavo ‘bodybrain’ prek energijskih tehnik.

Kaj se boš naučil-a ali pridobil-a od delavnice o odnosih:

  • počutil-a se boš domače in varno, ker boš ugotovil-a, da se drugim v odnosih dogajajo podobne reči,
  • doživel-a boš veliko aha momentov, uvidov, ki ti bodo dali voljo za naprej,
  • bolj sproščen-a boš,
  • naučil-a se boš pristopati k odnosu bolj samozavestno, manj iz strahu in bolj iz ljubezni,
  • znal-a boš pristopiti k težavam, težjim situacijam v odnosu,
  • naučil-a se boš pogledati na odnos s čisto druge perspektive,
  • zadihal-a boš in se v odnose podal-a veliko bolj sproščeno,
  • od sedaj najprej boš vedel-a, kaj vse se vklopi nezavedno v partnerskem odnosu in zato ti bo veliko lažje reševati vse prepire, nesoglasja in težave,
  • spoznal-a boš, da se v partnerskem odnosu, kjer je čustvena bližina, ni mogoče izogniti stvarem, ki so težke, saj se nam s partnerjem vedno odpre prav ta poligon, kjer ležijo nerazrešene stvari, ki jih vlečemo iz naših najzgodnejših let.

Vikend odmik je zate, če deluješ in se poglabljaš na področju odnosov, želiš ozavestiti svoje delovanje, spoznavati vzorce in prepričanja, ki ti ne služijo več in ob tem dvigniti svojo energijo ter uravnavati svoja čustva.

Predavanja ti bodo osvetlila teoretičen del delovanja na področju odnosov, moške in ženske energije ter ti dala praktično znanje, ki ga potrebuješ, da lahko svoje delovanje dvigneš še na višji nivo.

Energijske tehnike, kretnje in meditacije pa bodo osvežile tvojo energijo, napolnile notranje organe, aktivirale tvojo notranjo moč, pogum, voljo in akcijo, da boš lažje zavihal-a rokave in pridobljeno znanje spravil-a v prakso.

Na vikend odmiku ne bodo manjkale tudi vaje za odpiranje srca, ljubezni in umirjanja misli ter celega telesa. Vikend odmik bo odmik od kaosa in stresa, ki nas spremlja čez teden.

Petek, 10. november

Spoznavanje in uvod v vikend

14.00 – 18.00: prihod, registracija

19.30 – 20.30: spoznavanje, predstavitev programa in kratka meditacija

Prvi dan je namenjen spoznavanju skupine, programa in pripravi namere za vikend odmik. Z večerno meditacijo se bomo umirili in usmerili fokus ter energijo v delo naslednjih dni.

Sobota, 11. november

Kako zgradiva temelje za zdravo razmerje

7.00 – 9.00: zajtrk

9.00 – 9.45: Jutranje prebujanje telesa in nega hrbtenice z vajami za raztezanje, stabilizacijo trupa in dvig energije

10.00 – 10.45: predavanje

Tukaj bomo obravnavali: zakaj nas nekdo pritegne, kateri procesi začnejo delovati in kako prepoznavamo ljubezen. Kaj nam naredi družinska dinamika iz otroštva v smislu naših kasnejših načinov navezovanja na partnerje. In kaj posledično prav zaradi vsega, kar se nam je zgodilo predvsem v prvih letih našega življenja, iščemo v partnerjih ter zakaj. Vendar! Lahko spremenimo zorni kot gledanja.

10.45 – 11.30: Grajenje zdravega razmerja (predavanje)

V tem delu bomo podrobneje obravnavali, kaj je za zadovoljivo in dobro razmerje nujno in kje se lomijo te točke, programi, ki za nas niso najboljši, a jim imamo v sebi, v svojem notranjem čustvenem svetu. Spoznati to, kar je v senci ali za zaslonom v nas samih je nujno, sprejeti to pa še bolj. Kako ustvariva dogovore (pravila, vrednotni sistem …), meje … da še vedno slišiva in upoštevava svoje potrebe in potrebe partnerja …  in da ne postaneva dva ranjena otroka na nasprotnih bregovih …

11.30 – 11.45: odmor

11.45 – 12.15: Zakaj sploh izvajati energijske vaje in se “ukvarjati” s svojo energijo (predavanje)

12.15 – 13.15: energijske tehnike za podporo ženski in moškemu, usklajevanje obeh energij, na koncu sproščanje

13.15 – 16.00: prosti čas, kosilo (po želji)

16.00 – 16.45: Dinamika ljubezni. Ples duš in src. Jezik ljubezni. (predavanje)

Prepoznali bomo svoje jezike ljubezni, jih primerjali s partnerjevimi in prišli do nekaterih spoznanj o tem, zakaj nekaj ni delovalo ali zakaj je delovalo. Poznavanje teh jezikov lahko ključno doprinese k razreševanju na videz nepremostljivih konfliktov v partnerstvu. Ni pa to vse, seveda.

16.45 – 17.30: Razreševanje konfliktov, težav in učinkovita komunikacija (predavanje)

Kako pride, in zakaj, do konflikta? Občutenje. Reakcija ali delovanje. Kdaj rešujemo? Kako treniramo … postopek.

17.30 – 18.15: dinamična meditacija (v gibanju) za zdravljenje srčnega centra in čutenje več ljubezni, zaupanja in miru

Nedelja, 12. november

Načrtovanje dobrega razmerja

7.00 – 9.00: zajtrk

9.00 – 9.45: Jutranje prebujanje telesa in nega hrbtenice z vajami za raztezanje, stabilizacijo trupa in dvig energije

10.00 – 10.45: Skupna vizija za partnerstvo (predavanje)

Skupaj bomo šli čez načrtovanje; vsak zase, sproti ugotovili, kaj nam v resnici največ pomeni, kakšno razmerje je za nas dobro, zakaj nekaj ne bo delovalo za nas in zakaj bodo ene stvari pač nujne za partnerstvo, v katerem smo ali ki ga vzpostavljamo …

10.45 – 11.30: Postavljanje in spoštovanje meja (predavanje)

V tem delu se bomo lotili primera; vsak lahko predela nek svoj primer, skušali bomo ugotoviti, od kod prihaja potreba po tej meji, kako postavimo mejo ne da bi posegali čez meje drugega in kako se potem oba skupaj dogovoriva za nek kompromis … ter kako to mejo držimo …

11.30 – 11.45: odmor

11.45 – 13.00: energijske kretnje in tehnike za solarni pleksus in notranje organe, področje notranje moči ter postavljanja zdravih meja, na koncu sproščanje

13.00 – 15.00: prosti čas, kosilo (po želji)

15.00 – 17.00: čas za vprašanja, teme po želji udeležencev in zaključek

Vikend odmik vodiva Klara Dev in Damjana Bakarič. Obe imava 20 letne izkušnje na svojem področju. Jaz bolj delujem na področju telesa, fizičnega, energijskega in čustvenega, Damjana pa je mojstrica in zakladnica znanja na področju odnosov in komunikacije.

Spoznali sva se na njenem dogodku, malo poklepetali in začutili, da lahko združiva moči, saj se najina podoročja znanja in delovanja noro dobro prepletata. Skupaj sva staknili glavi in začeli sodelovati.

Kako občutiš najini energiji, ki sta precej različni, a hkrati super kompatibilni, pa naj bo tvoje osebno izkustvo ali na vikend odmiku ali na kakšnem od naslednjih dogodkov.

Damjana Bakarič je nekdanja novinarka, predavateljica, publicistka, avtorica štirih knjižnih uspešnic (Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca) in mojstrica ter zakladnica znanja na področju odnosov, ki jih temeljito raziskuje že 25 let.

“Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse ne samske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. In takrat premagamo programiranje matrice.” Damjana Bakarič

Klaro Dev je pot preko klasičnega baleta, modernega in jazz baleta vodila do poučevanja plesne in step aerobike ter drugih oblik skupinske vadbe, katere poučuje že 20 let. Poseben pečat je na njej pustila pilates vadba, saj jo je popeljala bližje k sebi in v stik s svojim telesom. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana ekonomistka (Ekonomska fakulteta v Ljubljani) in inštruktorica pilatesa ter skupinskih fitnes vadb (Fitnes zveza Slovenije). Zadnjih 17 let pa se se intenzivno ukvarja tudi s sabo in preučuje energijo telesa. Je tudi učiteljica dihalnih tehnik, meditacije in energijskih kretenj, katere polnijo pomembne vitalne organe in energijska središča – čakre. Svoje znanje izpopolnjuje na ameriški šoli Carlos Castaneda – Cleargreen.

Štiri leta nazaj je začutila, kako zelo pomemben del telesa je tudi obraz, ki je na žalost pri večini zelo zapostavljen. Zato se je začela intenzivno ukvarjati z jogo obraza, preučevati njen vpliv na počutje in zdravje ter diplomirala na ameriški šoli Face Yoga Method, LLC by Fumiko Takatsu. 13 let nazaj je postala mamica, njeno veselje pa je tudi delo z otroki in dojenčki. Je tudi certificirana učiteljica za masažo dojenčkov (IAIM). Tri leta nazaj je v samozaložbi izdala pravljico Zajček, veter in modri balon ter sodelovala kot soavtorica pri knjigi z Namero do zavesti, srčnosti in svobode s poglavjem Otrok, moj učitelj (založba Primus).

“Pred kratkim mi je oseba, ki mi je zelo blizu rekla, da je na mojih programih tako kot, če bi en kuhar obvladal vse kuhinje s celega sveta in vse to povezal v celoto. Da moje delo vključuje tako širino, kot jo redko kdo premore. Na mojih delavnicah povezujem delo s fizičnim telesom z energijo in čustvi: ozaveščanje delovanja, spreminjanje odnosa do sebe, sprejemanja in ljubezni, hkrati pa sproščanja stresa, bremen in misli.” Klara Dev

Lokacija:

Vikend odmik bo v Strunjanu, nasproti Solin ob morju, ki bo naše druženje še dodatno energijsko podprl. Z energijo narave si bomo pomagali k dvigu energije v sebi.

V neposredni bližini je energijski park Salinera, ki je del Krajinskega parka Strunjan. V njem se nahajajo najmočnejše energetske točke na Obali z naravnimi valovanji. Z obiskom energijskega parka telesu povrnemo občutek notranjega ravnovesja in obnovimo vitalno življenjsko energijo.

Investicija za vikend odmik:

Program vikend odmika (predavanja in delavnice z vajami): 420 eur

?Če se prijavita skupaj 2 osebi (prijatelja) imata oba 5% popust in je prijavnina 399 eur. Če pa se prijaviš skupaj s partnerjem ali partnerko, pa imata oba 10% popust in je prijavnina 378 eur.

Nastanitev ni vključena v ceno vikend odmika. Za vse udeležence pa imamo super ugodno ponudbo hotela v Strunjanu. Vse informacije pošljemo ob vašem zanimanju za vikend odmik.

Za vse informacije o prijavi, plačilu in nastanitvi mi piši na klara@dihajgibaj.si

Število oseb je zaradi mirnega vzdušja in individualnega pristopa omejeno.

Mesto na vikend odmiku je potrjeno in rezervirano s plačilom akontacije v hotelu in plačilom programa.

Preberi, kaj pravi Katarina?

“Vikend odmik v Strunjanu je bil res nad vsemi pričakovanji. Program me je zelo pritegnil, ker je bil super sestavljen. Bolj sem se spoznala na čustveni ravni, se sprostila in se še bolj poglobila vase ter predelala stvari, ki me težijo. Zelo so mi bile všeč meditacije in sprostilne vaje.

Res pa tudi sama oddajaš pozitivno energijo, ki se “prilepi” na druge. Res je bil super odmik. Pohvalno in se vidimo še kdaj na kakšnem odmiku.”

Katarina G.

Preberi še, kaj pravi Jasmina?

„Imaš zelo prijetno energijo, zato je bil cel vikend zelo sproščujoč, nežen, topel, miren. Ves  stres, nestrpnost, vsa neprijetna čustva so se ob tvojih besedah, prisotnosti in vajah kar topila in transformirala v energijo, ki smo jo zavestno usmerjali v nekaj dobrega in lepega.

Ves vikend, vse dejavnosti, vaje so bile zelo prijetne in sproščujoče tudi zato, ker se nam ni nikamor mudilo, kot npr. doma. Tukaj se je čas ustavil. Veliko lepega bi ti lahko še napisala. Hvala za vse!”

Jasmina V.

Preberi še, kaj pravi Renata?

Hvala ti za ta vikend odmik vase, kjer sem dobila to, po kar sem prišla: še globlje spoznala sebe, se naučila novih vaj in tehnik, kako dvigniti svojo energijo, se povezala tudi z ostalimi udeleženkami ter uživala v družbi vseh vas v čudovitem okolju.

Še enkrat iz vsega srca hvala za meditativni krog, kjer ste me zelo podprle in sem skozi to vajo prišla do sedaj najgloblje vase! Mislim, da so tiste solze “odplaknile” marsi kaj.

Nadaljuj s tovrstnimi odmiki, ker so v tem času nujno potrebni. Tvoja energija mi je ful sedla, ker si izjemno srčna in preprosta ženska, ki ji človek z lahkoto zaupa.”

Renata J.