Pravljica Zajček, veter in modri balon

❖ Za miren večer s tvojim malčkom s knjigico v naročju.

❖ S pomočjo srčne pravljice o zajčku bo tvoj malček lažje zaspal.

❖ Knjigica je lepo in vredno darilce.

❖ Skupaj bosta uživala ob barvitih ilustracijah.

Pravljica zajček, veter in modri balon

❖ Za miren večer, crkljanje s tvojim malčkom s knjigico v naročju.

❖ S pomočjo srčne pravljice o zajčku bo tvoj malček lažje zaspal.

❖ Knjigica je lepo in vredno darilce.

❖ Skupaj bosta uživala ob barvitih ilustracijah.

 

Zajček, veter in modri balon je prav posebna pravljica. Nastala je na pobudo mojega sina, ki je, ko je bil star dve leti, ob večerih želel poslušati pravljice, ki še niso zapisane v knjigah.

Neki večer si je zaželel pravljico o modrem balonu, in tako je nastala pričujoča knjigica. Zgodbica ga je pomirjala, da je lažje zaspal.

Pri pravljici lahko uporabiš domišljijo in zamenjaš barvo balona ali pa naj zajček namesto balona, išče kaj drugega, kar je zanimivo tvojemu malčku.

Če ima tvoj malček starejšega bratca ali sestrico, bo knjiga zanimiva tudi zanj, saj je tiskana z velikimi črkami. In ni preveč dolga ? Zato je primerna vse do prvega razreda za učenje branja.

Ob branju in crkljanju lahko s svojim malčkom razviješ srčen pogovor, ki vaju bo zbližal. Pravljica na koncu prinese sporočilo, da vse lepo nosimo že v sebi, saj v današnjem času iščemo uteho v materialnih dobrinah in svetu, ki je zunaj nas. Pozabimo pa na tisto notranjo lepoto in zaupanje, ki ju vsak od nas nosi v svoji notranjosti.

Preberi kratek odlomek iz pravljice:

Zajček se je igral s prelepim balonom modre barve. Modre, kot je modro nebo. Metal ga je sem ter tja, gor in dol, levo in desno. Zraven pa poskakoval sem ter tja, gor in dol, levo in desno ter si prepeval: “Hopla hop, copla cop, visoko vržem te in nato spet ujamem te!”

Nekega dne pa je zapihal veter:”ŠŠŠŠFFFFFŠŠŠŠŠŠŠ.” Balon je odneslo visoko v zrak…

 

Naslov: Zajček, veter in modri balon, Klara Dev

Samozaložba, 2018

Št. strani: 12

Vezava: mehka

Višina x širina (mm): 211 x 211

Redna cena: 9,00 eur (poštnina je vključena)