Organsko čistilno mleko za normalno in suho kožo 150ml

46,99

Kategorija:

Ekološko pridelano, vegansko čistilno mleko, obogateno z izvlečki morskih alg in eteričnih olj, ob čiščenju kožo pomiri, razstruplja ter navlaži. Svilnata emulzija nežno odstrani nečistoče, ki se nabirajo na površini kože. Primerno je za normalno in suho kožo.

Ključne aktivne sestavine:

  • Cvetna voda kamilice (Anthemis nobilis) kožo nežno očisti in navlaži.
  • Sladki mandelj (Prunus amygdalus dulcis) in divja sivka (Lavandula angustifolia) kožo pomirjata.
  • Izvlečki rjavih morskih alg (Fucus vesiculosus in Fucus spiralis) in pšenični peptidi (beljakovine) negujejo, vlažijo, nahranijo, ščitijo in krepijo naravno pregrado kože.

Uporaba:

Čistilno mleko z bombažno vato ali blazinico nežno nanesemo na obraz in vrat. Skrbno izperemo. Nato nanesemo tonik za osvežitev in uravnoteženost kože.

Organsko čistilno mleko za normalno in suho kožo:

  • 100% organski in veganski
  • klinično preizkušen
  • ni testiran na živalih
  • ne maši por (ni komedogen)
  • uravnotežen ph: pH 5.3
  • vsebuje sestavine iz naravnih morskih alg
  • ne vsebuje parabenov

Zdravilni učinek morske vode

Poznan je kot talasoterapija, ki izvira iz grške besede »Thalassa«, kar pomeni morje. To je posebna terapija, ki uporablja morsko vodo, izvlečke alg in morskih mineralov v zdravstvene, sprostitvene in kozmetične namene.

V kozmetičnih izdelkih Nutriance Organic se pretakajo sestavine morja, ki jih nabirajo iz različnih vrst morskih alg zavarovanega območja, atlantskega, morskega pasu, ob obali Bretanije na severozahodu Francije, znanem kot otočje Molène.

Otočje je v idealnih ekoloških pogojih zaradi oddaljenosti od industrijskih dejavnosti in drugih virov onesnaženja. Prav zaradi tega morske alge ne vsebujejo težkih kovin, ampak raznolikost ključnih hranil in polifenolov.

Za ročno pobiranje alg uporabljajo poseben tradicionalni postopek, ki nudi zaščito biotske raznovrstnosti morskih alg in poskrbi za njihovo obnovitev. Nato jih v roku 24 ur obdelajo s hladnim postopkom, ki ne vsebuje kemikalij ali topil in ohrani ključne prehranske prednosti ter mikrobiološke lastnosti izvlečkov iz morskih alg. Sprostijo se organsko aktivne snovi, ki so ključnega pomena za življenje celic kože, saj obremenjeno, utrujeno in nečisto kožo napnejo, nahranijo in očistijo.

Sestavine:
ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER*, DICAPRYLYL CARBONATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, AQUA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT*, FUCUS SPIRALIS EXTRACT*, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, GLYCINE SOJA OIL, TOCOPHEROL, GLYCERIN, CETEARYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, DEHYDROACETIC ACID, LACTIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, LIMONENE, GERANIOL

*sestavine biološke pridelave. 20% vseh sestavin je biološke pridelave. 99% pa je naravnih sestavin. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard.