Organski gel za oči s takojšnjim lifting delovanjem za vse tipe kože 15ml

31,00

Kategorija:

Ekološko pridelan, veganski gel, na osnovi cvetne vode modrega glavinca (plavice), ki izboljša elastičnost in napetost kože ter tako vidno zmanjša izrazne gubice okrog oči. Osveži in pomiri utrujene oči ter zmanjšuje zabuhlost in podočnjake. Globino gub zmanjša za 40%*. Primeren je za vse tipe kože.

* Že po prvem nanosu je bila zmanjšana globina gub pri 80% oseb, vključenih v raziskavo. Rezultati se lahko razlikujejo.

Ključne aktivne sestavine:

 • Cvetna voda plavice (Centaurea cyanus) kožo očisti in pomiri.
 • Izvlečki iz klorele (Chlorella vulgaris) – bogat z aminkislinami in peptidi, divjega kostanja (Aesculus hippocastanum) – bogat s polifenoli in minerali in rdeče morske alge (Jania Rubens) – bogat z minerali, povečujejo mikrocirkulacijo in poživljajo predel okrog oči, kar zmanjšuje podočnjake in zabuhlost.
 • Izvleček iz popkov bukve (Fagus sylvatica), ki je bogat s polifenoli in aminokislinami spodbujajo aktivno prenovo celic.
 • Izvleček proteobakterij, ki jih najdemo v morski vodi (Alteromonas) iz fitoplanktona z morja obale Bretanije v Franciji gladi tanke linije in gube, ker povečuje proizvodnjo hialuronske kisline.
 • Mehurjasti bračič (Fucus vesiculosus) je vrsta rjavih morskih alg z betaglukani, ki kožo vlažijo.

Uporaba:

Po čiščenju obraza z blazinico prsta nanesemo manjšo količino gela in nežno vtremo v predel okrog oči. Za najboljše rezultate gel nanašamo zjutraj in zvečer.

Organsko čistilno mleko za normalno in suho kožo:

 • 100% organski in veganski
 • klinično preizkušen (pod dermatološkim in oftalmološkim nadzorom)
 • ni testiran na živalih
 • ne maši por (ni komedogen)
 • uravnotežen ph: pH 5.3
 • vsebuje sestavine iz naravnih morskih alg
 • ne vsebuje parabenov

Zdravilni učinek morske vode

Poznan je kot talasoterapija, ki izvira iz grške besede »Thalassa«, kar pomeni morje. To je posebna terapija, ki uporablja morsko vodo, izvlečke alg in morskih mineralov v zdravstvene, sprostitvene in kozmetične namene.

V kozmetičnih izdelkih Nutriance Organic se pretakajo sestavine morja, ki jih nabirajo iz različnih vrst morskih alg zavarovanega območja, atlantskega, morskega pasu, ob obali Bretanije na severozahodu Francije, znanem kot otočje Molène.

Otočje je v idealnih ekoloških pogojih zaradi oddaljenosti od industrijskih dejavnosti in drugih virov onesnaženja. Prav zaradi tega morske alge ne vsebujejo težkih kovin, ampak raznolikost ključnih hranil in polifenolov.

Za ročno pobiranje alg uporabljajo poseben tradicionalni postopek, ki nudi zaščito biotske raznovrstnosti morskih alg in poskrbi za njihovo obnovitev. Nato jih v roku 24 ur obdelajo s hladnim postopkom, ki ne vsebuje kemikalij ali topil in ohrani ključne prehranske prednosti ter mikrobiološke lastnosti izvlečkov iz morskih alg. Sprostijo se organsko aktivne snovi, ki so ključnega pomena za življenje celic kože, saj obremenjeno, utrujeno in nečisto kožo napnejo, nahranijo in očistijo.

Sestavine:
CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER*, AQUA, GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, FAGUS SYLVATICA BUD EXTRACT*, AESCULUS HIPPOCASTANUM SEED EXTRACT*, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT*, HLORELLA VULGARIS EXTRACT, ALTEROMONAS FERMENT EXTRACT, JANIA RUBENS EXTRACT, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, SODIUM CARRAGEENAN, LACTIC ACID, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, BENZOIC ACID, PHENETHYL ALCOHOL.

*sestavine biološke pridelave. 21,8% vseh sestavin je biološke pridelave. 99,2% pa je naravnih sestavin. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard.