Organski čistilni gel za mešano in mastno kožo 150ml

46,99

Kategorija:

Ekološko pridelan, veganski čistilni gel naredi polt bolj gladko in sijočo. Njegova edinstvena izotonična formula s čisto morsko vodo in izvlečkom iz listov mastike razstruplja, čisti in nežno odstrani nečistoče ter očisti pore. Primeren je za mešano in mastno kožo.

Ključne aktivne sestavine:

 • Izvleček iz listov mastike iz rodu pistacije (Pistacia lentiscus) kožo temeljito očisti.
 • Čista morska voda z vitalnimi minerali revitalizira celic na povrhnjici kože.
 • Pšenični peptidi (beljakovine) negujejo, vlažijo, mehčajo in pomirjajo naravno pregrado kože.
 • Izvleček rdečih morskih alg (Palmaria palmata) krepijo naravno zaščito kože.

Uporaba:

Čistilni gel nanesemo z bombažno vato ali blazinico in masiramo. Dodamo vodo za čiščenje in temeljito speremo. Nato nanesemo tonik za osvežitev in uravnoteženost kože.

Organski čistilni gel za mešano in mastno kožo:

 • 100% organski in veganski
 • klinično preizkušen
 • ni testiran na živalih
 • ne maši por (ni komedogen)
 • uravnotežen ph: pH 5.3
 • vsebuje sestavine iz naravnih morskih alg
 • ne vsebuje parabenov

Zdravilni učinek morske vode

Poznan je kot talasoterapija, ki izvira iz grške besede »Thalassa«, kar pomeni morje. To je posebna terapija, ki uporablja morsko vodo, izvlečke alg in morskih mineralov v zdravstvene, sprostitvene in kozmetične namene.

V kozmetičnih izdelkih Nutriance Organic se pretakajo sestavine morja, ki jih nabirajo iz različnih vrst morskih alg zavarovanega območja, atlantskega, morskega pasu, ob obali Bretanije na severozahodu Francije, znanem kot otočje Molène.

Otočje je v idealnih ekoloških pogojih zaradi oddaljenosti od industrijskih dejavnosti in drugih virov onesnaženja. Prav zaradi tega morske alge ne vsebujejo težkih kovin, ampak raznolikost ključnih hranil in polifenolov.

Za ročno pobiranje alg uporabljajo poseben tradicionalni postopek, ki nudi zaščito biotske raznovrstnosti morskih alg in poskrbi za njihovo obnovitev. Nato jih v roku 24 ur obdelajo s hladnim postopkom, ki ne vsebuje kemikalij ali topil in ohrani ključne prehranske prednosti ter mikrobiološke lastnosti izvlečkov iz morskih alg. Sprostijo se organsko aktivne snovi, ki so ključnega pomena za življenje celic kože, saj obremenjeno, utrujeno in nečisto kožo napnejo, nahranijo in očistijo.

Sestavine:
AQUA, PISTACIA LENTISCUS LEAF EXTRACT*, MARIS AQUA, DECYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, PALMARIA PALMATA EXTRACT*, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, GLUCONOLACTONE, PARFUM, SODIUM BENZOATE, CALCIUM GLUCONATE, LACTIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE, LIMONENE, LINALOOL.

*sestavine biološke pridelave. 21% vseh sestavin je biološke pridelave. 99% pa je naravnih sestavin. COSMOS ORGANIC certified by Ecocert Greenlife according to COSMOS Standard.